Ljug för mig

Du tar min hand och säger att det är nu det börjar. Och sen springer vi. Vi springer förbi bokhandel med den röda skylten vi springer förbi bänken där du kysste mig för första gången vi springer förbi din lägenhet och vi springer så fort att jag inte vet vart jag ska ta vägen för jag har nog aldrig sprungit såhär fort förut och jag vill inte sluta jag kan inte sluta för nu börjar det och jag vill inte att det ska vara över jag vill aldrig att det ska ta slut. 

När jag är själv så springer jag aldrig. Jag tycker inte om det. Jag vill ha kontroll jag vill stå still jag vill vara i nuet på riktigt sådär som man är när tiden står stilla och allt känns viktigt och ingenting känns viktigt på samma gång. Men när jag är med dig så springer vi hela tiden.  

Så kommer vi fram till vattnet och du stannar. Jag tittar på dig och du tittar på mig och sen på ett två tre så hoppar vi båda i vattnet och det är så kallt att det gör ont och jag blir stel i kroppen och nu vill jag inte längre men du har redan börjat simma och jag måste följa efter för jag kan inget annat så jag börjar simma jag med. Och jag simmar tills jag kommer ikapp dig och sen simmar jag ännu mer och jag slutar inte simma förrän jag har kommit till andra sidan och där går jag upp ur vattnet och sätter mig på en bänk och väntar på dig för jag vet att när du kommer så ska vi springa igen. 

Du är alldeles blöt och det är jag också men det spelar ingen roll för adrenalinet pumpar och allt är rött precis som kärlek är och dina ögon lyser för nu är det på riktigt det här är ingen lek utan det här är blodigaste allvar och nu måste vi springa för det handlar om liv eller död och allt vi kan göra är att fortsätta. 

Med dig handlar allt om liv eller död. Om du inte får rätt mängd mjölk i kaffet så dör du om du inte får sova på höger sida i sängen så dör du om du inte får vara med mig så dör du. Ibland så tror jag att du dör lite varje dag och ibland så vet jag att du dör lite varje dag och ibland så är det mitt fel att du dör lite varje dag men jag kan inte rå för det. Med dig handlar allt om liv eller död och jag kan inte rå för att du ibland måste dö lite för det är inte alltid jag kan rädda dig och det är inte alltid jag vill rädda dig. 

Vi springer genom skogen. Det är alldeles för mörkt och jag vill vända tillbaka men du fortsätter springa och jag måste följa efter för jag tror inte jag kan göra något annat än det här. Och sen springer vi så länge vi orkar ja tills luften tar slut och du inte kan andas och jag inte heller kan det och nu står vi helt ensamma i skogen och det enda som hörs är våra andetag. 

Så vänder du dig mot mig och frågar om jag älskar dig. Och jag tittar på dig och plötsligt vet jag inte vad jag ska svara för jag tycker ju inte om att springa inte egentligen och jag vet att du ser osäkerheten i mina ögon för du sjunker ihop på marken och jag vet att du snart går sönder på riktigt sådär som inte går att laga så jag lägger mig bredvid dig på marken och tar din hand och du tittar rakt fram och jag tittar på dig och sen säger du ljug för mig och jag säger att jag älskar dig.

 

Upp