VÄLKOMNA DIG SJÄLV

Om det är någonting jag har lärt mig av mina sjutton år på jorden, så är att det att det är jag som är viktigast. Kalla mig självisk, men det är fan jag som alltid finns där för mig och det är fan jag som alltid bryr mig mest. Jag känner mig själv bäst, och jag älskar mig själv. Jag vet att jag har ”dåliga” sidor. Jag vet att jag kan bry mig för mycket, att jag ibland har supersvårt för att ta ansvar och att jag inte kan hålla kontakten med vänner. Men jag vet också att jag har en massa bra sidor. Och jag vet att mina dåliga sidor, inte gör att mina bra sidor blir mindre bra. Jag vet det, och jag accepterar allt det som är jag. Och jag tycker det är dags att alla börjar göra samma sak.

Varför vänta på att någon annan ska få dig att känna dig välkommen, när du kan göra dig själv precis lika välkommen. Ge dig själv blommor, ge dig själv presenter. Livet är alldeles för kort för att ödsla tid på att vänta. Och vad är det ens vi väntar på? Att någon annan ska leva livet åt oss? Att någon annan ska ge oss lycka? Att någon annan ska ge oss all den kärlek vi behöver och vill ha? Nej ju snabbare vi inser att detta inte funkar desto bättre.

Jag vet att det är jobbigt, och jag vet att det är lättare att bara vänta på den här personen från sagorna som ska ”rädda” dig. Men tänk om du inte behöver räddas? Tänk om du klarar dig alldeles utmärkt själv? Tänk om du kan älska dig själv, utan hjälp från andra? Tänk vad magiskt det skulle vara! Att inte vara beroende av andra för att fungera! Men vi ska inte bortse från det faktum att detta är något svårt och tufft som tar tid. Vi är oftast som hårdast mot oss själva, och då är det svårt att vänja sig av vid det. Men man måste börja någonstans, och den någonstans är här och nu.

Första steget är att inse att du aldrig behöver be om ursäkt för den du är och att du är helt jävla amazing precis som du är. Inga undantag.  

Andra steget är att inse att livet är ditt. Det är du som lever, det är du som bestämmer. Lev för din skull. Lev som du vill. Lev efter dina regler. Lev efter dig själv. För det är ditt liv. Du är i centrum och det är du som är viktigast. Välkomna dig själv.

Upp